Bordspellen top 10 van 2022

Je hebt zin in een spelletjesavond met vrienden. Een avond gezellig samen en fanatiek spelletjes spelen. Je hebt alleen geen idee welk spel je moet gaan spelen. Wij hebben de bordspellen top 10 voor je gemaakt. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen met welke je gaat beginnen. 

Party & Co Ultimate 

Een partyspel is dit zeker. De opdrachten zijn verdeeld over 4 onderdelen: Party Time, Party Tekenen, Party Zak en Party Dobbelstenen. Ben jij het snelst door je kaarten heen? Dan is jouw team de winnaar.

Rummikub

Heb jij als eerste al je stenen op tafel liggen? Dan heb jij gewonnen! Rummikub staat voor een hersenkraker. 

Stratego 

Wie kent hem niet. Val het andere team aan en zorg dat je de vlag veroverd. Vergeet niet je eigen vlag te bewaken. Het spel is te spelen met 2 spelers. 

Mens-erger-je-niet 

Hij hoort er gewoon bij. Het liefst in de originele uitvoering. De frustratie en tegelijk het mogelijke geluk maken dit spel tot een succes. 

Kolonisten van Catan

Elke spelletjes liefhebber kent dit spel. Een heerlijk strategisch bordspel. Je kan je er een hele avond mee vermaken. Het maakt je spel avond of middag tot een groot succes.

Azul

Azul is ook een heerlijk tactisch bordspel en mag zeker niet in de bordspellen top 10 ontbreken. Het doel? Het paleis van de Portugese koning versieren met zoveel mogelijk kleurige tegels. Het spel speel je met minimaal 2 en met maximaal 4 spelers. 

Monopoly 

Deze mag natuurlijk in geen enkele lijst ontbreken. Een van de grote favorieten bij menig bordspeler. Tegenwoordig is Monopoly te vinden in veel uitvoeringen. Bijvoorbeeld in de hoofdsteden van Nederland of in een pinpas variant.

Qwixx

Het spel waar je niet op je beurt hoeft te wachten en nemen we dus graag op de bordspellen top 10. Een van de spelers gooit de dobbelstenen en iedere speler kan deze worp benutten. Het spel is makkelijk te begrijpen waardoor je snel aan de slag kan. 

Escape Room – The game 

We kennen het allemaal. De escape room waar je met een groep mensen wordt opgesloten. Als je de oplossing hebt gevonden word je vrijgelaten. Haalt de tijd je in? Dan heb je verloren. In het basis bordspel zitten 4 escape rooms en een Chrono Decoder met 16 sleutels. Voor elk spel moet je 4 juiste sleutels in de Chrono Decoder stoppen binnen 60 minuten. Lukt dat? Dan heb jij gewonnen! Je kan voor dit spel veel uitbreidingssets kopen met nieuwe escape rooms voor eindeloos veel speelplezier. 

30 Seconds

Een zandloper, 4 fiches, een bord en 240 kaarten met 5 namen erop bieden zekerheid voor een vrolijke spelletjes avond. Elke beurt moet de speler de 5 namen die op het kaartje staan zo goed mogelijk omschrijven voor zijn of haar team. Je mag alleen niet iets noemen wat op het kaartje staat. Lastig! De zandloper telt de 30 seconden voor je af. Heb je hem geraden? Dan mag je 1 vakje vooruit. Dit belooft een en hilarisch spelletje te worden! 

Met deze bordspellen top 10 op een rij is jouw spelletjesavond van een succes verzekerd. Kies gauw een bordspel uit op www.bigsellers.nl! Veel speelplezier toegewenst!