Wasbare luiers steeds meer gebruikt voor de kleintjes 

Wasbare luiers is een belangrijk hulpmiddel voor een kleine. Wasbare luiers kun je gebruiken om alle ontlasting op te vangen. Na het gebruik van de luiers kun je deze in de wasmachine stoppen. Een wasbeurt later zijn de luiers weer schoon en fris om gedragen te worden. Het gebruik van luiers brengt dan ook vele voordelen met zich mee. Ben jij benieuwd naar alle voordelen die luiers met zich mee brengen? In dit artikel lees je alles over deze luiers en de voordelen ervan.

Beter voor het milieu

Het gebruik van deze luiers brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo is het gebruik van wasbare luiers veel beter voor het milieu dan de gewone wegwerp luiers. Het grootste verschil tussen normale wegwerpluiers en wasbare luiers is dat deze luiers hergebruikt kunnen worden. Wegwerpluiers zal je na gebruik in de prullenbak moeten gooien. Door wegwerpluiers te gebruiken, maak je ook veel meer afval. Deze wegwerpluiers zijn schadelijk voor het milieu. Door dan juist wasbare luiers te gebruiken denk je ook een beetje aan het milieu. Daarnaast worden deze luiers, doordat ze gemaakt zijn van katoen, gerecycled. 

De wasbare luiers worden ook in je portemonnee meegenomen 

Wanneer je gebruikmaakt van luiers hoef je deze maar één keer in te kopen. Wanneer je wegwerpluiers koopt, moet je deze continu opnieuw inslaan. Ondanks dat de prijs van één wasbare luier duurder is dan één wegwerpluier, is het op grotere schaal toch voordeliger. Wanneer je dit met elkaar vergelijkt, ben je met luiers toch veel minder geld kwijt. Je zal dus veel meer geld besparen met het kopen van luiers.

De kinderhuid wordt meegenomen 

Doordat de wasbare luiers zijn ontwikkeld om vaker gedragen te worden, zijn ze ook met uiterste zorg gemaakt. Het materiaal van de wasbare luiers is dan ook goed voor de kinderhuid. Kinderen die wasbare luiers dragen, blijken uit onderzoek veel minder vaak last te hebben van luieruitslag. Dit komt doordat deze luiers worden gemaakt van een goed absorberend materiaal. Doordat de wasbare luier uiteindelijk nat zal aanvoelen, zal deze de babyhuid niet uitdrogen. 

Goed aangesloten 

Doordat deze luiers vaker gebruikt moeten worden, zijn de gemaakt met goede elastieken. Deze elastieken sluiten beter aan op de rug en bij de benen. Door een betere aansluiting is de kans op een spuitluier ook veel kleiner. Dit komt doordat de luiers goed met het lichaampje van de baby meebewegen.

Lekker op het potje 

Wanneer je gebruikmaakt van wasbare luiers kun je er vaak ook eerder mee stoppen dan wanneer je gebruikmaak van wegwerpluiers. Doordat de wasbare luiers vaak wat natter aanvoelen na een behoefte, zorgt dit ervoor dat de kleine veel sneller bewust is van het plassen en poepen. Ook zal hij of zij, na een aantal keer, aanvoelen wanneer die nou precies naar het toilet moet. Je kind zal met het dragen van wasbare luiers ook eerder aangeven dat hij naar het toilet moet.